Robots - Mindennapi technológia

Oké, hogy a robotokról szól a blogunk, de mik is azok?

2018. április 21. - AF.DreamTeam

A robot, mint fogalom nem más, mint egy elektromechanikai szerkezet, amely előzetes programozás alapján képes különböző feladatok végrehajtására. Lehet közvetlen emberi irányítás alatt, de önállóan is végezheti a munkáját egy számítógép felügyeletére bízva.

Általában olyan munkákat végeztetnek a robotokkal, ami az emberek számára túl nehéz vagy életveszélyes (például nukleáris hulladék megsemmisítése). A robotok sokkal precízebbek, ezért az orvostudományban is előszeretettel használják. Hadi célra is felhasználják (az ilyen robotok feladata a felderítés). 

A robotika három alaptörvénye:

  1. A robotnak nem szabad kárt okoznia emberi lényben vagy tétlenül tűrnie, hogy emberi lény bármilyen kárt szenvedjen.
  2. A robot engedelmeskedni tartozik az emberi lények utasításainak, kivéve, ha ezek az utasítások az első törvény előírásaiba ütköznének.
  3. A robot tartozik saját védelméről gondoskodni, amennyiben ez nem ütközik az első és a második törvény előírásaiba.

300px-honda_asimo.jpg

(Forrás: https://hu.wikipedia.org/wiki/Robot)

A bejegyzés trackback címe:

https://robots.blog.hu/api/trackback/id/tr6613852690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása