Robots - Mindennapi technológia

Művégtag egy okos telefon árából? Tinédzser tervezte?

2018. április 26. - AF.DreamTeam

Akár orvosi forradalom is lehet az a robotkar, amit Easton LaChappelle feltaláló készített. A művégtag alkatrészeit 3D-s nyomtató segítségével nyomtatta ki. A gép irányítása pár perc alatt elsajátítható, tehát nagyon egyszerű. Előnyei közé tartozik az is, hogy nagyjából egy okos telefon árából elkészíthető (kb. 112 ezer forint). Úgy működik, mint egy izomszenzor, ami az agyhullámait 10 csatornán keresztül érzékeli. 

"Olyan ereje van a robotkarnak, hogy az már szinte veszélyes" - mondta LaChappelle, akinek egy művégtaggal rendelkező kislány adta az ihletet a készülék megtervezéséhez. Amikor megtudta, hogy a szóban forgó gyerek művégtagja 80 ezer dollárba kerül (átszámítva 22,5 millió forint), úgy érezte, muszáj tennie valamit. És tett is.

20150602obama-robotkar.jpg

(Forrás: http://www.origo.hu/techbazis/20150602-robotkar-protezis-aggyal-iranyit-agyhullam-tinedzser-csodagyerek.html) 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://robots.blog.hu/api/trackback/id/tr4713871998

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása