Robots - Mindennapi technológia

Szerelem férfi és robot között

2018. április 30. - AF.DreamTeam

Egy nagyon érdekes filmet mutatunk most nektek, amiben egy férfi és egy robot közötti szerelemről van szó.

A mesterséges intelligencia térnyerése nagyon is aktuális, ennek egyik legérdekesebb kérdése pedig, hogy kialakulhat-e romantikus érzelem gép és ember között. A hollywoodi alkotásokból a válasz egyértelmű, bár hozzá kell tenni, hogy egy ilyen kapcsolat legtöbbször a valós személy vágyainak kivetítéséről szól.

A film főszereplője a 24 éves Caleb (Domhnall Gleeson), aki programozóként a világ egyik legismertebb cégénél dolgozik. Egészen ügyes, még egy versenyt is megnyer, aminek díja, hogy egy hetet tölthet el a hegyekben egy luxusnyaralóban, ami a cég vezérigazgatójáé, Nathané. Csakhogy a pihenés elmarad, kiderül ugyanis, hogy a helyen egy különleges kutatóközpont működik, ahol a cég vezetője mesterséges intelligencia létrehozásával kísérletezik. Így ismeri meg Caleb a gyönyörű robotlányt, aki iránt vonzalmat kezd érezni. Kezdetben a férfi azt hiszi, a robot azért flörtöl vele, mert bele van programozva, ám hamarosan kiderül, hogy saját tudattal is rendelkezik, Calebet pedig valami egészen másfajta segítségre szeretné felkérni. Mélyen elgondolkodtató film egy olyan jövőről, ami talán már nincs is elérhetetlen távolságban.

(Forrás: https://noklapja.nlcafe.hu/noklapja/2017/06/13/szerelem-ferfi-es-robot-kozott-a-mozivasznon/ )

A bejegyzés trackback címe:

https://robots.blog.hu/api/trackback/id/tr9113872130

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása