Robots - Mindennapi technológia

100 millió dollárba került a robotóriás

2018. április 15. - AF.DreamTeam

Ezt a hatalmas monstrumot 100 millió dollárból fejlesztették ki, bár lennének rá vevők, de ez még nem eladó. (Azért gondoljunk csak bele, mennyire menő lehet egy ilyen hiper-szuper gépezetből kilépni egy esten, mint egy Lamborghiniből vagy egy Maseratiből. Nem mindenki teheti meg az biztos.)

20180305robot-gif1.gif

(forrás: http://www.origo.hu/gazdasag/20180305-hankook-method-2-robot.html) 

A lényeg, hogy a vezetőfülkébe beszíjazott ember tudja irányítani a robot minden mozdulatát, egyfajta kiterjesztett testként. Hasonló irányítású robotokat lehet látni az Avatarban, vagy a Tűzgyűrűben.

A Method-2 névre hallgató robotóriás külalakja nem véletlenül hasonlít a filmekben megszokott formulához, ugyanis a hollywoodi szakemberek is hozzásegítették ehhez.

A cég, aki készítette több felhívást is kapott katonai hadseregektől, hogy készítsenek neki ilyen robotot és a Method-3 is készülőben van már.

 

 


A bejegyzés trackback címe:

https://robots.blog.hu/api/trackback/id/tr1213835906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Robot Barbi 2018.04.15. 11:54:21

Szisztok! Nagyon tetszik a blogot, szerintem kicsit furcsa elképzelni, hogy akár ilyennel érkezünk az estre, de azért menő lehet! Üdv nektek: Barbi

AF.DreamTeam 2018.04.15. 12:04:49

@Robot Barbi: Szia Barbi! Örülünk neki, hogy elnyerte a tetszésedet az oldalunk, igen tényleg nehéz elképzelni, de a jövő ebben van. :) Bármi kérdésed van- ugyanígy kommentben válaszolunk vagy az alábbi e-mail címre tudsz nekünk levelet küldeni: robots.informacio@gmail.com . További szép napot és jó böngészést ! :D
VÁLASZ ERRE
süti beállítások módosítása