Robots - Mindennapi technológia

Unatkozol? Mi összeszedtük neked a legjobb 5 robotos filmet, amit mindenkinek látnia kell !

2018. április 14. - AF.DreamTeam

5. WALLE (2008)

Már többszáz éve, hogy a lakhatatlan Földet elhagyták az emberek, az egész bolygón egy kis robot tevékenykedik csupán, akit valaki bekapcsolava felejtett. WALL-E (Waste Allocation Load Lifter Earth-Class, azaz Watt Lánctalpas Limlom- és Hulladékkezelő Robot az E sorozatból) magányosan gyűjtögeti a szemetet már réges régen, amikor véletlen találkozik a "csinos" Extraterresztriális Vegetáció Analizálóval, EVA-val. EVA ráébred, hogy a szemétszedés közben WALL-E ráakadt a Föld jövőjének kulcsára, így a támaszpontnak veszi az irányt, hogy jelentse a kulcsfontosságú információt. WALL-E a robot után ered, új célt adva ezzel életének.

 

4. Szárnyas fejvadász (1992)

2019-et írunk, a helyszín Los-Angeles, ahol Deckard nyomozó azt a feladatot kapja, hogy találja meg az öt replikáns szökevényt, és akadályozza meg őket abban, hogy felvegyék a kapcsolatot alkotójukkal. A replikánsok, az emberi kinézetű robotok eközben megpróbálják bebizonyítani, hogy nekik is vannak érzelmeik, és ugyanolyan joguk van az élethez, mint bárki másnak. 
Ridley Scott kultikus alkotása a legnagyobb kérdésekre keresi a választ: Mi az élet értelme, és egyáltalán, mit jelent embernek lenni? 

 

3. A bolygó neve: Halál (1986)

Ripley hadnagy 57 év után kel fel a hibernálásból. Hazatérve tudja meg, hogy az eltelt idő alatt egy emberi kolóniát telepítettek arra a bolygóra, ahol korábban megtámadták őket. Amikor elvesztik a kapcsolatot a telepesekkel, Ripley-é és csapatáé a feladat, hogy leszámoljanak az idegenekkel.

 

2. Metropolis (1927)

Fritz Lang híres némafilmjében, a Metropolisban csupán a társadalom gazdag, felsőrétege élvezheti a technikai fejlődést, és csak ők élhetnek a nap fénye alatt. A város alsó szintjén a szegényebb rétegek sosem láthatják a napfényt, mesterségesen megvilágított helyeken dolgoznak. A két szintet csak egy lift köti össze, de a lakók soha nem találkoznak egymással. Egy napon azonban egy gyerekcsapat látogatja meg a fenti szintet, Mariával, a fiatal tanítónővel az élen. Ericet, a gazdag Masterman fiát elbűvöli a lány szépsége, és utána megy az alsó városba.

 

1. TERMINÁTOR: A HALÁLOSZTÓ (1984)

A jövőben (2029) egy öntudatára ébredt számítógépes rendszer, a Skynet, már szinte az egész emberiséget kiirtotta. Ám egy karizmatikus vezető egyesítette a túlélőket, és megfordították a háború menetét. A Skynet ezért visszaküld a múltba egy Terminátort (Arnold Schwarzenegger), aki azt a feladatot kapja, hogy ölje meg a lázadók vezérének anyját, Sarah Connort (Linda Hamilton), mielőtt még életet adna fiának. Eközben a lázadók is visszaküldik saját harcosukat, Kyle Reese-t (Michael Biehn ), hogy megvédje a nőt.

(forrás: https://www.mafab.hu/article/minden-idok-legjobb-robotos-filmjei-03)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://robots.blog.hu/api/trackback/id/tr6013826426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ascorbic 2018.05.02. 19:27:36

Lesz este mit nézni, köszi! :)
süti beállítások módosítása